Nieuws

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

26 jun.
SolaRoad fietspad uitgebreid met 20 meter

Het SolaRoad fietspad in Krommenie is met 20 meter verlengd. De toegevoegde elementen zijn een verbeterde versie van de elementen die in 2014 zijn geplaatst. De verlenging is onderdeel van de driejarige pilot en zal nieuwe testresultaten opleveren. 

Nieuwe generatie zonnepanelen 
SolaRoad bij Krommenie is in de week van 17-21 oktober verlengd met 20 meter. De uitbreiding bestaat uit nieuwe elementen op basis van verbeterde technologie, het resultaat van twee jaar research en development. Zo zitten er zonnepanelen in die beter toegerust zijn op het gebruik in een wegdek. De panelen hebben bijvoorbeeld geen glazen toplaag meer. Enkele elementen zijn met dunne film zonnecellen uitgerust.

De weg van de toekomst
SolaRoad kan zich sinds de lancering in 2014 verheugen op veel belangstelling uit binnen- en buitenland. Voortbouwend op de pilot in het fietspad in de provincie Noord-Holland werkt SolaRoad nu ook toe naar pilots in wegen voor zwaarder verkeer. 

SolaRoad kit
Op korte termijn komt bovendien de SolaRoad kit beschikbaar, een set van 4 elementen ter lengte van 10 meter met elektrische installatie, die wegbeheerders kunnen aanschaffen.

Onze andere consortia