Nieuws

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

18 sep.
Verslag locatiebezoek nationaal consortium Zon op Infra

Het locatiebezoek aan Solar Carports in Dronten was een groot succes. Tijdens ons bezoek hebben we veel informatie uitgewisseld en genoten van de afwisseling tussen presentaties en een wandeling naar de parkeerplaats, waar we interessante gesprekken voerden.
Samen met Geert Gielen van de gemeente Dronten hebben we de totstandkoming van dit baanbrekende project verkend, evenals de obstakels die overwonnen moesten worden om tot het huidige succes te komen.

Amar Sjauw En Wa-Windhorst van Vrijstad Energie / EcoEngineers deelde zijn ervaring met een burgerprojectinitiatief in de wijk EVA-Lanxmeer in Culemborg. Het was inspirerend om te horen hoe lokale gemeenschappen zich kunnen inzetten voor duurzame initiatieven.

Mattijs Erberveld van RWS wierp een licht op de financiële aspecten van solar carports, waardoor we een dieper begrip kregen van de investeringen die nodig zijn voor dergelijke projecten.

Tot slot gaf Corry de Keizer van TNO ons inzicht in de rol van het Nationaal Consortium Zon op Infra en hoe dit samenwerkingsverband baanbrekende innovatie en duurzame groei mogelijk maakt.

Samen werken we aan een stralende toekomst met solar carports en meer!

De video's uit de presentatie van Amar Sjauw En Wa zijn hier te vinden:

Onze andere consortia